Same face new Naim

Naim up-gradeaza clasicele amplificatoarele de putere cu regulatoare discrete (DR, Discrete Regulators) si tranzistori NA009.
Urmarind dezvoltarea noilor amplificatoare de referinta Statement, Naim a regandit complet seria amplificatoarelor de putere, transferand acestora tehnologia Discrete Regulator si circuitele cu tranzistori NA009, folositi pe Statement.
La 14 Mai 2015, la High-End Show din Munchen, in prezenta a peste 70 de ziaristi, Naim a confirmat inceperea livrarii in iunie a unor amplificatoare de putere mult imbunatatite, NAP 250 si NAP 300. Nu este de mirare adaugarea tehnologiei DR la noile amplificatoare de putere. La Naim, care nu a subestimat  niciodata importanta alimentarii, nu era decat o chestiune de timp pentru ca uriasa performata obtinuta la dezvoltarea lui Statement sa fie transferata la noile amplificatoare.
Tranzistorii de putere NA009 ofera imense avantaje in calitatea materialelor si o mai mare stabilitate termica, transformand componenta intr-un dispozitiv de mare putere. In completare acestor tehnologii, placile cu circuite au fost complet revizuite, cu un imens castig in performanta.
Un transformator poate fi  vazut ca pe un amplificator de putere care foloseste curent electric in loc de semnal audio. Acesta va mari voltajul necesar circuitelor. Cu cat transformatorul va fi mai bun, cu atat va creste si calitatea curentului transmis, acesta putand face fata unor uriase cerinte de putere. A fost gandit ca o dioda de tip zener, care are pe suprafata sa un strat protector. Acest lucru previne “contaminarea” si un zgomot scazut.
Noua alimentare discreta DR este de 30 de ori mai silentioasa decat vechea alimentare si a fost gandita special pentru noile amplificatoare de putere. Acestea au alimentare separata pentru fiecare canal. Tehnologia DR nu este numai silentioasa ci are si o impedanta dinamica foarte scazuta. Asta inseamna ca puterea transmisa difuzorului ramane foarte constanta.
Tranzistorii de putere NA009 au fost special dezvoltati pentru amplificatorul de putere Statement, un proces care a durat un an de investigatii in diverse discipline cum ar fi constructia, dinamicile termice si tehnicile de turnare. Fiecare tranzistor NA009 este inseriat si adus la parametri intr-o camera cu temperatura controlata.
Unul dintre cele mai comune fenomene la amplificatoarele de putere este generarea de vibratii in placa cu circuite, cauzate de conductorii paraleli. Aceste vibratii se intorc in circuite cu viteza sunetului, inapoi in etajul de gain al amplificatorului. Impulsurile marite de curent din boxe produc un fenomen de “respingere”. Prin folosirea materialelor neferoase, acest efect se reduce dramatic. Tranzistorii NA009 sunt facuti din materiale neferoase, inclusiv “picioarele” si cablajele interne.
Amplificatorul Statement foloseste ceramici din oxid de aluminiu (ALO) pentu cupla termala si izoleaza electric  tranzistorii de putere de radiator. Din asta rezulta multiple beneficii in cresterea performantei.
NAP 200 nu foloseste tranzistori NA009, in schimb poate furniza curent pentru preamplificatorul cu care este conectat. Alimentarea a fost up-gradata cu Discrete Regulators, identice cu cele din Hi-Cap. Acum preamplificatorul se va bucura de beneficiile unui zgomot scazut, fara folosirea unei alimentari separate.
Naim NAP 250 si NAP 300 sunt deja in productie, NAP 500 va intra in productie in luna august.