Telefon: 0724.065.445

format articol 2022

Super Pret -Black Friday si Winter Sale

Regulamentul promotiei „Super Pret”

Marea majoritate a produselor din aceasta campanie de reduceri sunt noi, sigilate si din generatii actuale! Pentru a afla exact statusul produsului care va intereseaza, va rugam sa luati legatura telefonic cu unul dintre consultantii nostri.

O comanda este considerata ferma doar dupa ce clientul ia legatura telefonic cu un membru al echipei noastre, pentru a primi confirmarea disponibilitatii produsului.

Promotia se desfasoara pe o perioada limitata , in limita stocului disponibil si poate fi incheiata fara un avertisment prealabil.

Plata se face numerar sau cu card-ul la sediul showroom-ului Audioconcept si vor avea prioritate clientii care ajung in showroom, pe principiu “primul venit, primul servit”,

Din respect pentru clientii care vor dori produse ce nu fac obiectul acestei promotii, nu garantam ca putem oferi conditii de auditie preliminara pentru produsele din campanie.

Aceasta promotie nu se cumuleaza cu nicio alta promotie sau oferta speciala de la  Audioconcept sau jack-fi.ro.

Consultantii nostri asteapta sa-i sunati sau sa le scrieti pentru a afla disponibilitatea produselor care va intereseaza.

Spor la cumparaturi!

linn klimax4

Linn Klimax Organik

Linn Klimax Organik – „The closest you can get to streaming perfection” de Andi Teaha
Prin 2008, cei de la Stereophile au făcut un review pt. Klimax DS.
Concluziile lor erau următoarele: „Linn Klimax DS is the stuff that dreams are made of…”
Și, în plus, că Linn Klimax va rămâne mereu un produs de nișă, un produs la care să aspiri, un produs destinat doar audiofililor care vor să aibă „the best” și au mijloacele pentru așa ceva. Iar restul audiofililor vor trebui să se mulțumească doar cu „aproape la fel de bun…”.
Lucrurile nu s-au schimbat cu următoarele versiuni de Linn Klimax.
Cam la asta mă gândeam și eu zilele trecute când prietena mea m-a întrebat legat de noul Linn Klimax Organik: „Dacă ai avea banii, l-ai cumpăra?”
I-am spus că da, că dacă aș avea acești bani aș vrea să am „the best” și nu m-aș putea mulțumi cu „second best”.
Ea este furată de aspectul lui și îl vede mai mult ca pe un obiect de lux, pe care să îl ai pentru a-l admira și eventual să îl arăți prietenilor pentru a-l admira și ei, dar fără să îi lași să îl atingă.
Să vorbim doar din punct de vedere estetic acum: sincer, și eu mă trezesc de multe ori că mă zgâiesc efectiv la el, de fiecare dată când îmi cad ochii pe el.
La câțiva ani după ce Jeff Bridges a câștigat Oscarul, a fost întrebat într-o emisiune ce a făcut cu statueta. „Păi am așezat-o deasupra șemineului”, zice el. „Și ți se întâmplă să te uiți la ea, să o admiri?”, a venit întrebarea. – „Da, de fiecare dată când trec pe lângă ea”, a zis el.
Așa și eu cu Klimax Organic, pe care eu îl consider un Oscar al audiofiliei, atât sonic, cât și estetic: mi se lipesc ochii de el de fiecare data când trec pe lângă rack.
Este de departe cea mai frumoasă componentă audio pe care am văzut-o, așa cum zicea și un alt coleg de grup.
Pentru producția fiecărui șasiu sunt necesare exact 8 ore, 80 de unelte diferite și 5 procese CNC.
Îmi place enorm ideea șanțurilor de vinil (exact 512 la număr) gravate pe carcasă, o decizie estetică ce parcă te pregătește pentru ceea ce vei auzi.
Display-ul este practic o oglindă atunci când nu este activ, așa cum se spune că vor fi noile generații de TV-uri, niște oglinzi atârnate pe perete. Iar atunci când este activ, afișează text mult, clar, informativ, vizibil de la distanță.
Iar acel selector rotativ masiv din partea de sus, construit din sticlă și integrând nu mai puțin de 100 de LED-uri pentru a indica diverse stări, oferă o senzație tactilă fantastică și trebuie să îl atingi, să îl butonezi ca să simți ce sentiment de lux inspiră.
Întreaga unitate este foarte grea, aproape 17 kg, fiind turnată dintr-un aluminiu de grad special și incluzând partiții complet separate pentru etajul digital, etajul analogic și etajul de alimentare. Din ce văd eu în imaginile cu interiorul Klimaxului, practic arată ca și când ar fi două aparate diferite suprapuse. Interferențe zero.
Se pare că cei de la Linn nu plănuiseră ca noul Klimax să nu fie chiar atât de greu. El a ajuns la această greutate în timpul dezvoltării. Așa că au trebuit să adauge o instalație de ridicare suplimentară la liniile de producție pe care le construiseră inițial pentru Organik.
Fiecare exemplar este construit de la zero de un inginer, care se ocupă inclusiv de ambalarea lui, după ce își adaugă cu mândrie semnătura în partea de jos.
Ce conține inima acestui Klimax? În primul rând o secțiune DAC concepută în întregime de Linn: un etaj de procesare FPGA combinat cu un etaj de conversie R2R.
Etajul FPGA folosește algoritmi personalizați pentru upsampling, în timp ce etajul R2R folosește un oscilator și un ceas creație proprie pentru jitter necuantificabil.
O altă dotare care este o noutate pentru mine personal, este socketul SFP de Ethernet optic. Nu am avut și nici nu am mai testat un aparat prin Ethernet optic. Acesta a fost și modul în care am folosit Organik-ul.
Apropos, Klimax Organik și de fapt aproape orice sursă DSM Linn, nu este doar un streamer. Este o sursă de sunet extrem de sofisticată și complexă, care conține streamer, DAC, preamplificator (unele modele Linn DSM au chiar și module de power sau etaj phono) și în plus vine cu tehnologie Space Optimisation cu care poți recrea sunetul unei amplasări ideale a unui sistem în spațiul tău.
Când vă gândiți la preț, gândiți-vă și cât ar costa niște componente separate, la o calitate similară.
Cei care au ascultat R2R de calitate știu că acest tip de conversie se apropie cel mai ușor de acel feeling analogic pe care îl urmărim cu toții în digital. Personal, l-am gustat încă de când am avut DAC-ul Octave de la Metrum Acoustic.
Ascultând Organik, am regăsit instantaneu ceva familiar: și anume cunoscutul rafinament Linn, care este dat de un fel de combinație între sunet de o naturalețe răvășitoare, frecvențe extreme și ultra-rezoluție. Totuși prezentarea este complet diferită față de tot ce am auzit până acum. Cred că acest Klimax este un aparat care aparține mai degrabă anilor viitori, un fel de echivalent al televizoarelor 16K. Deoarece imaginea pe care o prezintă este atât de holografică, încât pare ceva aproape vrăjitoresc la mijloc.
Ceva asemănător au spus și cei de la HiFi World când au testat un Klimax acum mai mulți ani: „too far ahead of its time”…
De ce aminteam de vinil: pentru că după ce asculți vinil de top (și am ascultat în ultima perioadă niște pickup-uri de top, dintre care amintesc doar Linn LP12 și Clearaudio Innovation) realizezi că acolo e o naturalețe, un firesc, un realism al sunetului care este destul de rar atins de sursele digitale. E evident că Linn nu își pot uita prima lor iubire: vinilul. Când au creat în sfârșit playerul lor de top, Sondek CD12, au spus că l-au creat din iubirea lor pentru vinil. Cred că din această iubire pentru vinil este creat și Klimax Organik.
În plus, vinilul nu are rezoluție, chiar există o zicere, cum că vinilul are „rezoluție infinită”. E aproximativ asemănător cu pelicula de film, care nu are rezoluție propriu-zisă (Se poate totuși face o echivalență și aproxima că are o rezoluție pe undeva ușor mai mare decât 4K digital sau în unele cazuri chiar mult mai mare). În Klimax, acel upsampling conceput de Linn în fpga duce vechea rezoluție 16/44 undeva la un nivel nebunesc și sună ca și când ai asculta hi-res, vechi albume pe care le știu pe de rost în 16/44, după ce le-am ascultat de-a lungul anilor pe zeci de cd playere, parcă au o nouă viață și pare că ai asculta versiuni cu totul noi. Iar cu PCM hi-res sau DSD (până la DSD256), deja se atinge acel nivel al pickup-urilor de top de care aminteam –bineînțeles fără artefactele care pot apărea chiar și în cazul unor astfel de pickupuri dacă discul nu e tocmai în stare perfectă.
Aici ating chestiunea financiară: da, Organik este scump. Dar dacă fac un calcul cam cât costă un pickup de top și, în plus, cât costă o colecție de viniluri, e evident că ieși mult mai rentabil cu un Organik, dacă sunet de vinil de ultra-top este ceea ce îți dorește inima.
Primul lucru care îți sare în urechi, ca să zic așa, atunci când asculți Organik este infra-bassul: adânc, plin, dens, tridimensional, ca și când tocmai ți-ai adăugat un subwoofer de top în sistem. Prima piesă pe care am ascultat-o cu Organik a fost Wish you were here și nu îmi venea să cred ce joase seismice există în această piesă, joase pe care nu le mai auzisem până în acel moment.
De la Pink Floyd am trecut la metalele mele nasoale de zi cu zi, habar nu aveți cum sună un Cannibal Corpse – Butchered at Birth redat atât de holografic.
Apoi este multidimensionalitatea sonică, învăluitoare, cu multe înregistrări parcă ascultam un sistem surround, am mai avut această senzație cu un pickup Clearaudio Innovation. Ușurința aproape eterică dar în același timp combinată cu forță cu care redă muzica.
Chiar și cu el într-un sistem care nu se ridică la nivelul lui, senzația e că nu asculți muzică înregistrată, ci live, că asiști la eveniment.
Am introdus Organik în câteva combinații/sisteme cunoscute și de fiecare dată, indiferent de combinație am simțit că fac upgrade la tot sistemul. Dar un upgrade major. Când vă gândiți din nou la preț, gândiți-vă și la asta. Practic, când îți bagi o astfel de sursă complexă în sistem, cu toate dotările ei, îți faci un upgrade considerabil sistemului și îți dai seama ce valoare poate imprima o sursă de acest nivel chiar și în cazul unui sistem care nu este, nici financiar și nici sonic, chiar la nivelului acestui Klimax.
Să menționez totuși o chestie pe care mi-aș dori-o schimbată la Organik: e legată de funcția de activare/dezactivare a display-ului. Acest display e atât de luxos și superb (mă întreb dacă este o versiune mai nouă a acelui material PLEXIGLAS® 8N Gray care e folosit pentru Linn Selekt DSM), încât aș fi vrut să rămână permanent activ atâta timp cât asculți. Linn au gândit acest display să fie cât mai puțin intruziv, așa că el se dezactivează după un interval destul de scurt de timp, pentru nu exista absolut nicio interferență. Are un senzor de proximitate și se reactivează atunci când te apropii de aparat, când faci un gest cu mâna sau, bineînțeles, în momentul în care apeși orice tastă pe telecomandă, sau la trecerea de la o piesă la alta etc. Dar mie îmi place atât de mult cum arată încât aș fi vrut să fie permanent activ.
Cablul de alimentare folosit în teste a fost Neotech Sahara, la fel și interconnectul, tot din seria Neotech Sahara. Ca amplificare am făcut permutări între Linn Majik DSM 3 (cel cu module de power Linn Chakra și sursă Dinamik), Audio Analogue AAcento sau Fezz Titania (cu care Organik a fost și pe post de preamplificator), boxele Martin Logan ESL, iar cablurile de boxe ProAc Response Signature Black.
Andrei Teaha

preturi

Preturi instabile!

Ca urmare a crizei materiei prime si a componentelor , am fost informati de catre marea majoritate a partenerilor nostri ca pot aparea fluctuatii bruste si mari de pret .

In unele cazuri exista posibilitatea sa apara inadvertente intre preturile afisate pe jack-fi.ro si pretul real. Noi facem tot posibilul sa tinem pasul cu toate aceste modificari dar uneori nu ne iese la timp.

Ne cerem scuze pentru eventualele neplaceri create si va rugam sa retineti ca in aceasta perioada un pret este confirmat doar in urma unei convorbiri telefonice .

Echipa jack-fi.ro

Ofertele sfarsitului de an 2020

Ofertele speciale de sfarsit de an 2020

Audioconcept si jack-fi.ro va propun o noua editie a campaniei  Ofertele speciale de sfarsit de an *,  unde veti gasi zeci de produse dintre cele mai variate, de la amplificatoare si DAC-uri pana la boxe, casti  si cabluri, toate subordonate argumentelor supreme: brandurile de top pe care le distribuim si conceptii exotice sau tehnologii deosebite.

Toate acestea posibile datorita faptului ca, an de an, lucram indeaproape cu furnizorii nostri pentru a putea sa oferim clientilor romani, in anumite conditii si perioade, produse de top la preturi foarte competitive.

Din respect pentru dumneavoastra, clientii nostri si pentru ca vrem sa dam posibilitatea cat mai multor pasionati sa-si achizitioneze componentele sau sistemele dorite, campania se va desfasura, in limita stocului disponibil, pana in ultima zi a anului 2020. Astfel, veti putea da o destinatie binemeritata primelor de Craciun si/sau, pentru cei mai norocosi, celui de-al 13-lea salariu. Asadar, intrati pe site, frunzariti oferta si apoi comandati online sau veniti la showroom si puneti in desaga tot ce v-a facut cu ochiul in ultima vreme.

Echipa lui Jack

IMPORTANT!

Marea majoritate a produselor din aceasta campanie de reduceri sunt noi, sigilate si din generatii actuale! Pentru a afla exact statusul produsului care va intereseaza, va rugam sa luati legatura telefonic cu unul dintre consultantii nostri.

O comanda este considerata ferma doar dupa ce clientul ia legatura telefonic cu un membru al echipei noastre, pentru a primi confirmarea disponibilitatii produsului.

Promotia se desfasoara pe o perioada limitata , in limita stocului disponibil si poate fi incheiata fara un avertisment prealabil.

Untitled-1

Martin Logan/ Anthem/ Paradigm- Reopening Season Campaign

Dupa o perioada de „lockdown” pentru cei mai multi dintre noi dar si pentru partenerii nostri externi, primele semne de revenire vin insotite de vesti excelente pentru cei care vor sa-si construiasca sau sa-si completeze sistemele audio cu super componente.

In acest context, pentru acest inceput de vara Audioconcept/jack-fi.ro vor deveni epicentrul unei campanii promotionale realizate in parteneriat cu colaboratorii nostri Paradigm, Anthem si Martin Logan,  in care produse hot si de curand lansate, vor avea preturi foarte speciale.

Campania derulata international de partenerii nostri nord americani vine sa indulceasca oarecum timpul petrecut in izolare si totodata introduce pe piata fantastica serie Motion i ( Yes, they are Martin Logan), noua serie de subwoofer-e Dynamo si consolideaza niste serii iconice ale tandemului Paradigm/Anthem.

Pentru aceasta campanie de reduceri producatorii au alocat stocuri generoase, de la receiver-e la subwoofere si de la boxe la amplificatoare, super oferte promotionale vin sa deschida inspirat o vara care sa va incante atat sufletele cat si urechile. Nu le ratati!

Produsele care fac obiectul campaniei sunt semnalizate (eticheta Reopening Season Campaign ) si vor fi disponibile in limita stocului. Cu alte cuvinte, primul venit, primul servit! Promotie este valabila pana la 20.07.2020.

Pentru detalii, sunati, scrieti sau va asteptam cu o programare in prealabil in showroom. Va asteptam cu drag!

 

Lumin logo

Lumin – Stream everything

Cu o stacheta si standarde proprii extrem de inalte, Lumin este unul din acele brand-uri care in evolutia sa, a pus rar un picior gresit.

Prin urmare, Lumin investeste mult timp și energie în găsirea componentelor cele mai potrivite, producând circuite cu adevărat echilibrate și proiectând carcase care împiedică interferențele externe. Dar acest lucru este important doar dacă rezultatul final reflectă intenția artistului însuși. Si le-a reusit!

Au urmat premii și recenzii strălucitoare ale celor mai respectate site-uri și reviste din industrie.

Un streamer Lumin redă la o calitate exceptionala toate fișierele și formatele audio preferate. De la MQA la DSD, FLAC la WAV, LUMIN poate reda toate formatele de înaltă rezoluție pe care le-ați putea dori vreodată.

In toate streamer-ele Lumin  veti gasi urmatoarele caracteristici:

– Universal – De la formate mainstream FLAC și Apple Lossless (ALAC) prin DSD nativ (fișiere SACD), până la cea mai înaltă rezoluție de 384 kHz, 32bit Studio Masters.

– Flexibil – LUMIN vine cu suport nativ pentru TIDAL, Qobuz, Spotify și AirPlay, oferindu-vă acces la zeci de milioane de melodii.

– Fara compromis – Componente alese de cea mai înaltă calitate, dispunere spațioasă, ieșiri audio balansate și surse de alimentare foarte atent proiectate.

– Intuitiv – O aplicație mobila extraordinar de intuitivă, atractivă și proiectată unic, face ca navigarea și selecția muzicii să fie o plăcere pentru utilizator. Aplicatia “Lumin App” este una extrem de stabila si reprezintă viziunea Lumin despre navigarea și redarea ușoară a muzicii, din punct de vedere vizual si tactil. Aplicatia este disponibila gratuit in App Store si Google Play.

-. Frumos – Prelucrat cu precizie dintr-un bloc solid de aluminiu folosind cele mai fine materiale, LUMIN merită unul dintre primele locuri in topul fiecarui pasionat hifi.

Inca un brand si inca un motiv de mandrie pentru Audioconcept, ca si importator exclusiv in Romania al prestigioasei marci. Marea majoritate a produselor Lumin sunt disponibile in stocul nostru si pentru a le testa, va asteptam in showroom-ul nostru din strada Izvor 82-84, asigurandu-va ca am luat deja toate masurile de preventie impotriva COVID-19.

Vezi toate produsele Lumin aici!

Echipa Audioconcept

777aac9a-eb0c-4e91-b64d-68b8847b1b80

Cyrus- Cel mai accesibil High End

Ne face o deosebita placere sa anuntam ca Audioconcept( jack-fi.ro) a devenit importator exclusiv al brand-ului Cyrus in Romania.

Construita în jurul echipei sale de cercetare și dezvoltare, Cyrus este recunoscuta pe plan internațional ca lider în domeniul ingineriei audio. Timp de peste 30 de ani, filozofia de proiectare a tuturor produselor fost obtinerea a cea mai bună performanță posibilă în trei game de modele, proiectate și construite in Marea Britanie, cu niveluri crescute de performanță, profitând direct de tehnologia dezvoltată pentru gama de deasupra acesteia.
Sunetul Cyrus este o imagine acustică reglată în mod intenționat, în care un soundstage mare, un bas profund , un timing precis și o voce expresivă deschisă sunt valori primare.

Cu o transparenta nemaiintalnita la acest nivel de pret, Cyrus -briliantul brandurilor britanice imbina cu mare succes transparenta unora dintre brand-uri cu timingul si forta altora, fara neajunsurile lor.

I se face o nedreptate ca nu este vazut la justa valoare din cauza dimensiunilor reduse ale carcasei, el in realitate fiind un high end veritabil, cu un raport performanta – pret foarte bun sau greu de batut.

Cyrus a fost primul producător hi-fi care a fabricat un iPod dock și, de asemenea, primul care a vândut streamer-e audio. O parte din succesul lui Cyrus este carcasa și acum clasica, lucrata cu o precizie foarte mare din aluminiu die-cast.

Utilizarea de metale neferoase a oferit întotdeauna un avantaj sonic masiv pentru calitatea sunetului. Designul uniform a însemnat, de asemenea, că clienții Cyrus își pot moderniza cu încredere sistemele pe parcursul multor ani.

Majoritatea produsele deja in stoc!

Va asteptam cu drag la auditie in showroom-ul din str Izvor 82-84.

Echipa jack-fi

633d32ea-58ec-4380-9133-35c94599a6bc

Audia Flight- Italian Style

Un producator al carui deziderat este acela de a oferi produse care imbina perfect design-ul italian sofisticat cu constructia robusta si originala, nu poate atrage în jurul sau decât admiratie si respect.
Începând cu primul lor produs, misiunea Audia Flight a fost foarte clarã: produsele vor rezulta din sinergia designului, original al circuitului cu frumusetea stilului italian.
Creatiile Audia, se poate spune, sunt un rezumat al culturii italiene: arta si design.
Fondata în 1996 de Massimiliano Marzi si Andrea Nardini, Audia Flight proiecteazã si manufactureaza în Italia: amplificatoare, preamplificatoare si surse, la cele mai inalte standarde. Toate produsele Audia Flight sunt fabricate în întregime la sediul situat în orasul Civitavecchia, lângã Marea Mediteranã, la 70 de kilometri de Roma.

Începând cu convingerea fundamentalã cã o componentã nu ar trebui sã modifice semnalul audio, Massimiliano si Andrea au petrecut doi ani (1994-1996) in cercetare si dezvoltare, care în curând vor constitui baza filozofiei lor de sunet si bineinteles a tuturor produselor ulterioare.

Aceastã nouã schemã exploateazã reactia negativa pe curent in detrimentul celei pe tensiune asa cum fac majoritatea producatorilor, amplificarea este de tip “transimpedance” (si, prin urmare, extrem de liniara), iar feedback-ul este închis înainte de faza de iesire.
Rezultatul final constã în circuite foarte rapide si stabile, cu o capacitate puternicã de a controla chiar si cea mai puternica încãrcare reactivã.
Astãzi, rezultatul acestei sinergii italiene este o familie de produse Audia Flight, care include seria clasicã, seria Three S, noua serie FLS de nivel premium si seria High End Strumento.
În timp ce suma tuturor experientelor de la Audia Flight intrã în fiecare produs pe care îl construiesc, seria Strumento reprezintã multi ani de cercetare si de dezvoltare, care au condus intr-un final la un design de circuit super perfectionat.

Evident, pe lângã dezvoltarea unei noi tehnologii în designul de amplificare, s-a consumat multã energie în cãutarea componentelor de primã clasã, atât pentru calitate, cât si pentru performantã, pentru cãi de transmisie curate cat si pentru transformatoare unice.
Design italian ridicat la nivel de arta, cu o constructie robusta ( numai cu componente discrete ( fara SMD-uri) ), intotdeauna cu o sursa de alimentare de o putere mai mare decat cerintele tehnice ale aparatului si un sunet extrem de natural, fac ca Audia Flight sa impresioneze deja lumea HIFI.

Va asteptam in showroom !

Echipa jack-fi.ro

c93dd0bd-84fe-44cb-9d3c-c1f3d49b3676

“1001” de amplificatoare cu Martin Logan Classic ESL 9

Din categoria “Jurnal Audioconcept ” sau ce teste mai facem prin showroom.

Asaltati in ultimul timp de foarte multe noutati, intr-un moment de respiro,  continuam testele avand astazi ca tematica matching-ul,  urmarind cu precadere amplificarea, pentru  boxele Martin Logan Classic ESL 9. Acestea, pe linga performantele sonice deja binecunoscute ale brand-ului, ofera citeva particularitati pe care am incercat sa le exploram/exploatam, cum ar fi:  posibilitatile de conectare in bi-amping, dificultatea mai mica in a fi pilotate de catre amplificator, partea de bass neamplificata, toate acestea pastrand in mare parte  principiile constructive si performanta suratelor mai mari, seria Masterpiece cu ESL11A/13A/15A

In teste au fost  :

Audio Analogue Maestro Anniversary amplificator stereo integrat

Copland CTA 408– amplificator stereo integrat

Copland CTA 305 si Copland CTA 506  pre + power

Anthem STR Preamplificator + Anthem MCA 225 Power

Anthem STR Preamplificator   + 2x Anthem MCA 225 Power ( biamping)

Anthem STR Preamplificator +  Anthem MCA 525  Power 5 canale ( biamping folosind 4 din cele 5 canale)

Linn Selekt DSM with Integrated Power Amp  All in one

 Linn Majik DSM   All in one

Pentru a scadea numarul de variabile am folosit ca si constanta sursa, adica partea de streaming si dac din Linn Majik DSM. Desi din punct de vedere pecuniar, sub valoarea restului componentelor, am ales-o de electie tocmai pentru calitatile ei (precizie , neutralitate, rezolutie,dinamica, versatilitate in compatibilitatea cu alte componenete). Exceptii au facut  combinatiile care au folosit in componenta Anthem STR Pre, acesta integrand un DAC de exceptie, accesibil si via USB asincron,

Nu vom incerca sa descriem ceea ce am auzit in cuvinte, ne rezumam sa va spunem ca noua ne-au placut toate combinatiile, cu inerentele diferente de nuanta,  care pot intra si in sfera subiectivului, foarte usor diferentiate de catre revelatoarele Martin Logan.

Avem totusi cateva mentiuni speciale:

  1. In sistemele cu Anthem STR Pre am fost impresionati de trecerea de la un singur amplificator de putere la doua ( biamping orizontal) uimindu-ne castigul de aerisire si fluenta. Inca o data  Anthem MCA 225 s-a  dovedit un  “briliant”( chiar si in configuratie single amping), demonstrandu-ne  ca un amplificator la un pret decent se poate integra cu brio si in sisteme cu nivele de pret superioare.
  2. Rezultatul obtinut cu Anthem MCA 525, tot in biamplificare folosind 4 canale din cele 5 ale acestuia, a fost foarte apropiat cu utilizarea a doua bucati distincte de Anthem MCA 225.
  3. Desi intr-o singura cutie ( all in one) Linn Selekt DSM piloteaza foarte bine Classic 9. Un sistem audio care livreaza muzica nefacandu-se de ras in fata mai marilor concurenti, la propriu si la figurat.
  4. Linn Majik- cu toate ca ne asteptam ca vom pune intr-o lumina mai proasta sistemul si am crezut ca vom face si o mentiune ca acest “entry level” de la Linn nu va trece clasa, Linn Majik  s-a dovedit un veritabil high end, producand muzica cu foarte mare dezinvoltura si naturalete. Dotat cu iesiri analogice de linie cat si variabile pre out, o paleta vasta de intrari si iesiri digitale( SPDIF coax si optic,HDMI si, evident, RJ 45 pentru streaming DLNA,)  acest all in one poate fi folosit ca streamer si dac, ca si preamplificator, chiar si pentru pick-up ,  sau ca si all in one incluzand power.

Showroom-ul Audioconcept( jack-fi.ro) va sta la dispozitie cel putin pentru o sesiune de ascultat, tot ce trebuie sa faceti este o programare telefonica inainte.

Echipa jack-fi.ro

 

promo-munchen8

Munchen High End 2019

Munchen High End 2019

Ca in fiecare an, din ultimii 16,  am fost prezenti la cel mai mare eveniment audio high-end din Europa, eveniment ce  s-a desfasurat in perioada 9-12 mai 2019 la Munchen si a adunat intreaga crema a producatorilor de sisteme audio ultra performante.

Putem spune ca dupa participarea consecutiva la toate editiile care au avut loc in marele oras bavarez, evolutia este cel putin din ce in ce mai contradictorie, confuza  in ceea ce priveste tendintele si directiile, in domeniul acesta care ne pasioneaza.

Noua ni s-a parut ca o gradina zoologica,  in care este din ce in ce mai greu sa vezi un “exemplar” frumos, de calitate si mai ales normal prin multitudinea de mutanti gigantici si monstruosi, dar nu imposibil.

Dupa cum bine cunoasteti la acest gen de manifestari se pot asculta( mai degraba vizualiza, auditia nefiind una lamuritoare, din diverse motive) unele dintre cele mai performante dar mai ales scumpe sisteme audio existente pe intreg mapamondul.  Prin multitudinea de ciudatenii , ne revine sarcina sa gasim si sa va oferim produsele pe care le consideram  cele mai valoroase. La acest eveniment au participat si majoritatea  partenerilor si prietenilor cu care noi colaboram deja .

In cateva cuvinte va prezentam mai jos cine si cu ce s-a prezentat la acesta expozitie:

Linn 

Unul  din cele mai aglomerate spatii de auditie cu o atmosfera profesionala dar totodata prietenoasa (nu doar din pricina whiskey-ului scotian cu care au fost serviti participantii)

S-au facut comparatii intre cateva produse, sau mai bine zis intre mai multe variatiuni si configurari ale celui mai nou produs al lor, adica Linn Selekt, constructie modulara care poate fi sursa, avand la baza streaming-ul, premplificator, amplificator,  incluzand  bineiinteles  si phonostage MM/MC in toate configuratiile. S-a comparat Linn Selekt cu amplificare integrata cu acelasi produs upgradat cu dac-ul Katalyst.  Acest ultim produs a fost comparat la randul lui cu el insusi dar cu functia Room Correction activata.

Martin Logan

Spatiul  celor de la Martin Logan a fost un punct de atractie maxim si una dintre  cele mai admirate camere, prezentand  pentru auditie  perechea de boxe Neolith, “ statement-ul” celor de la Martin Logan.

Paradigm si Anthem

Au fost prezentate  boxele Paradigm Persona 7F cu  2 amplificatoare Anthem STR  POWER si complexul si avangardist-ul  STR Pre.

Cum sunau? ! Va asteptam la noi in showroom  sa ascultati varianta putin mai mica intr-o camera semnificativ mai mica, ca de altfel aproape orice model de la Anthem, Paradigm si Martin Logan.

Harman Luxury, JBL, Mark Levinson, Revel –un alt stand extrem de aglomerat

Au fost prezentate mai multe perechi de boxe, incluzand recentele dar totodata legendarele  JBL L100, noile Revel F228 ( cu beriliu si ceramica) si JBL K2 pe noile electronice de la Mark Levinson.

Ca o mentiune speciala au fost prezente si noile integrate “entry level” din seria 500, No 5805 si No 5802, de la Mark Levinson.

Proac

Clasicul britanic revigorat cu noile modele D2R, K3 si K6 signature.

Acesta din urma prezentat in cateva variante de finisaj mai neobisnuit.

Copland

Toate produsele in display la Munchen , nu va mai scriem mai multe detalii, va asteptam sa ascultati , vedeti, palpati oricare dintre modele la noi in stoc, mai putin noul  integrat hybrid incluzand dac cu capabilitati hi-rez si DSD si care va fi disponibil in cateva luni.

Audio Analogue

Au fost prezenti  in display cu toata gama de produse,  adaugand un dac care ne-a starnit cel putin interesul atat prin features cat si prin lay out-ul intern extrem de ingrijit si elaborat .

Familia Blanda, detinatorii brand-urilor Audio Analogue, Air Tech, Pegasso si BCD au dat dovada de transparenta totala, expunand toate aparatele cu “capota” ridicata si zau ca nu sunt pline cu ulei de sarpe.

Piese si manufactura demne de tara in care se fabrica si Ferrari.

Piega

O aparitie foarte carismatica ca niste amfitrioni ai manifestarii, ei au prezentat  lansarea noilor modele wireless, cel mai recent model MLS3 cat si actuala serie Coax X11.

Daca sunteti curiosi va asteptam sa audiati la noi in showroom cele mai reprezentative modele ale elvetienilor. Comentariile sunt de prisos, merita o auditie.

Kuzma

Pe langa recunoscutele pentru perfectiune pick-up-uri,  anul acesta au prezentat niste platforme de izolatie impotriva socurilor si vibratiilor facute in cel mai pur spirit ingineresc, atat din punct de vedere al materialelor, sistemelor speciale cat si a masuratorilor.Tehnologia este inspirata de la platformele de izolare a microscoapelor ultra preformante .

Dezamagitor pentru amatorii de ulei de sarpe.

Manger

Dincolo de abordarea perfectiunii in sunet si a prezentei placute a Danielei Manger, germanii  au aratat impreuna cu Linn si Martin Logan ca se poate ca inginerii celor 3 brand-uri sa colaboreze in vederea obtinerii unor sisteme audio cat mai bune, chiar mixte.

Ca de exemplu boxele passive Manger pot fi adaptate pentru a fi integrate cu sisteme active Linn Exakt . Exista binding post-uri pentru boxele Manger care permit folosirea lor ca atare( a boxelor),  fie excluderea virtuala a crossover-elor interne si conectarea la sistemele  active Linn Exakt . Bineinteles ca inginerii de la Linn au scris soft-uri dedicate acestor sisteme pentru a functiona perfect cu boxele Manger.

MSB

Dincolo de cele mai bune dac-uri din lume, anul acesta au fost in spot cu noile amplificatoare de putere, “cost no object” ,  sunet fara obiectii.

O camera obligatoriu de vizitat la Munchen. Bineinteles ca sursele lor se regaseau in mai multe camere de auditii.

Rockna

O mentiune deosebita pentru noile modele de la Rockna, care, prezentate intr-un sistem similar cu anul precedent, au fost la fel de apreciate.

There are no products
Wishlist 0
Continue Shopping