rsz_jack_friday_all_year_long

Jack Friday 2018

 Jack Friday la Audioconcept/Jack-fi

REGULAMENTUL PROMOTIEI JACK FRIDAY:

Iti propunen o noua-campanie in care veti gasi noi produse adaugate in rubrica”Oferte Promotionale”,  multe dintre produsele aflate in categoria Hot Deals ( produse resigilate sau chiar sigilate) ce sunt ieftinite, iar alte produse vor fi introduse in aceasta categorie special pentru aceasta campanie, in limita stocurilor disponibile.

Promotia se desfasoara pe o perioada limitata , in limita stocului disponibil si poate fi incheiata fara un avertisment prealabil.
O comanda este considerata ferma doar in urma unei discutii telefonice cu un membru al echipei noastre,pentru a primi confirmarea  statusului produsului si daca produsul mai este disponibil in stoc .

Comanda este considerata ferma doar dupa plata integrala, fie in numerar sau cu card-ul la sediul showroom-ului Audioconcept fie prin OP  pentru clientii din provincie  sau plata direct in contul nostru la ghiseul oricarei sucursale Banca Transilvania.

jack friday all year long

arc rosu

Ce este si ce face ARC- Anthem Room Correction ?

ARC-Anthem Room Correction, cea mai performanta tehnologie pentru obtinerea unui sunet perfect in orice incapere!

Ce este ARC?

Cu o vechime de mai bine de 20 de ani, Anthem este una dintre cele mai cunoscute companii audio canadiene cu un mare prestigiu la nivel international, atat printre audiofilii iubitori de muzica, cat si intre profesionistii din industria muzicala.

Prestigiul Anthem se bazeaza pe produse solide, fiabile, pe accentul pus pe cercetarea si dezvoltarea de noi tehnologii de amplificare si digitale, pe faptul ca produsele Anthem ofera cel mai bun raport calitate/pret din industria audio.

ALM si ARC sunt ultimele tehnologii dezvoltate de Anthem.

ARC nu este doar cea mai avansata tehnologie pusa la dispozitia iubitorilor de muzica de catre Anthem, dar si una dintre cele mai necesare, deoarece ARC, Anthem Room Correction, corecteaza deficientele acustice (rezonante si reflexii nedorite ale sunetului) ale incintei unde se face auditia muzicala. ARC profita de revolutia adusa de tehnologiile digitale si ajusteaza in timp real performanta echipamentului audio pentru a se potrivii perfect cu caracteristicile acustice unice ale camerei de auditie. ARC tempereaza rezonantele produse de suprafetele reflexive si de celelalte obiecte din camera, care au efecte negative asupra sunetului emis de boxe, in special asupra frecventelor joase. Eliminand efectele nedorite ale acestor obstacole, ARC va face echipamentul audio sa sune mai natural si mai aproape de standardele de laborator ale Anthem.

ARC este de fapt un program de analiza digitala a semnalului audio care lucreaza cu un microfon special calibrat pentru acest program si cu PC-ul sau dispozitivul vostru vostru iOS pentru o optimizare rapida si usoara a spatiului vostru de auditie. Inginerii Anthem au dezvoltat tehnologia ARC in timp ce cercetau cum sa reproduca performantele standard din laborator in medii unde aceste standarde nu exista. Aceasta cercetare de varf a fost facuta impreuna cu National Research Council of Canada, organizatia pentru cercetare si tehnologie a guvernului canadian.

Inginerii Anthem si-au dat seama ca a asculta muzica in lumea reala are putine lucruri in comun cu conditiile de mediu acustic controlat din laboratoarele lor si ca aceleasi boxe suna diferit in camere diferite. Performanta boxelor este afectata de caracteristicile unice ale incaperii, de dimensiunea si forma ei, de cum este construita si mobilata, toate acestea contribuind la formarea undelor acustice statice, a rezonantelor si a reflexiilor. Imaginati-va undele sonore venind din boxe ca si valurile (undele) de pe suprafata unui lac. Analogia de mai inainte va face sa intelegeti foarte usor ca undele sonore sunt reflectate de catre orice obstacol si vom vedea imediat beneficiile indepartarii acestor obstacole.

ARC compara digital caracteristicile acustice ale incaperii unde se face auditia cu caracteristicile standard de laborator si masoara raspunsul fiecarei boxe relativ la spatiul de auditie dupa care foloseste un algoritm complex pentru a elimina efectele negative ale obstacolelor din spatiul de auditie pentru a obtine un raspuns in frecventa si un sunet compatibil cu cel ideal din laborator.

Totodata  ARC detecteaza cat de mult este amplificat basul de catre camera de auditie si corecteaza automat nivelul basului impiedicand-ul sa sune diluat, fara vigoare. ARC sesizeaza unde are loc o scadere a basului provenit din fiecare boxa si introduce filtre trece-sus asigurand un bas adanc si bine integrat.

ARC face toate acestea in mod automat si in timp real, rezultatul fiind reproducerea unui sunet standard de laborator chiar in camera voastra de auditie pentru o performanta perfecta a boxelor in orice spatiu de auditie.

ARC este usor de folosit iar rezultatul este uluitor!

Kit-ul ARC este usor de folosit si in doar cativa pasi simpli poate personaliza boxele pentru spatiul vostru de auditie.

Fiecare echipament ARC-ready vine cu un kit de instalare compus dintr-un microfon special calibrat, un stand de microfon de calitate profesionala si cabluri de calitate. In continuare aveti nevoie de un laptop cu Windows 7 sau mai recent si de ultima versiune a software-ului ARC pe care trebuie sa-l descarcati de pe site-ul Anthem.

Cuplati microfonul din kitul ARC la computer si la echipamentul vostru Anthem ARC-ready sau in boxele Paradigm ARC-ready. Plasati microfonul in fiecare pozitie de ascultare din camera voastra de auditie (minim 5 pozitii si maxim 10) si lasati ARC sa ia un esantion de sunet din fiecare locatie.

Programul ARC va masura diferenta de sunet dintre raspunsul ideal, de laborator, a boxelor si raspunsul lor real din camera de auditie, dupa care, algoritmul DSL va ajusta cu precizie curba de raspuns al filtrului in asa fel incat performanta boxelor in camera de auditie se va apropia de performanta lor ideala. Acum auziti exact ceea ce inginerii Anthem/Paradigm/Martin Logan au dorit sa auziti, un sunet pur, natural si transparent, indiferent de provocarile acustice ale camerei voastre de auditie!

ARC mobil este chiar mai usor de folosit.

ARC Mobile iti permite sa-ti optimizezi boxele care au functia ARC folosind microfonul intern din dispozitivele iOS (pentru o corectie de baza) sau folosind un microfon special calibrat pentru aceasta functie. Microfoanele calibrate special, care se conecteaza la iesirea de casti de tip jack a telefonului mobil, vor fi livrate cu cateva produse selectate Anthem, Paradigm si Martin Logan. Va rog sa cititi in manualul produsului respectiv daca a fost livrat si un astfel de microfon.

Aplicatia ARC Mobile app este disponobila gratis pentru posesorii de dispozitive iOS in magazinul Apple Store si acum este disponibil si in varianta publica pentru dispozitivele Android, care poate fi descarcata de pe Google Play Store.

Martin Logan Manger + Anthem STR + Martin Logan 1100X

Jurnal Audioconcept –Martin Logan noi subwoofer-e

Incepem sa testam integrarea noilor subwoofer-e Martin Logan in sistem si in camera.

Pana la ajustarea de mare precizie oferita de ARC ( Anthem Room Correction) astazi ne referim doar la setarile manuale care sunt extreme de usor de realizat.

Deocamdata putem spune ca pana acum conectam subwoofer-ul la priza si sistem, reglam nivelul optim (volumul), eventual testam putinele facilitati de reglare a fazei( in foarte multe cazuri doar 0 si 180 grade) si testam filtrul low pass dupa ureche.

Acum, ne asezam confortabil pe canapea, cu urechile la locul lor

(in pozitia de auditie, nu langa subwoofer sau facand ture si genoflexiuni)

In cateva secunde am instalat aplicatia de control pe telefon ( aceasta “comunica” prin bluetooth  cu aparatul/aparatele ) si totul devine o joaca:

-Ajustarea cu mare precizie a nivelului ( volumului ) , din dB in dB.

-Reglarea fazei liniar, cu trepte de 1! grad, de la 0 la 180 grade.

-Posibilitatea de aplicare instantanee a “phase invert”.

-Reglarea Filtrul “low pass” in trepte de 1 Hz, de la 30 la 120Hz si ordinul acestuia ( 3, 4 sau

liber – fara filtrare, util cand facem acest lucru  dintr-un receiver sau pre- cu aceasta facilitate),

-Schimbarea modului intre “music”, “movie” sau “night”….

-Mai este si functia “sweep”, care trebuia mentionata la inceptut. Adica se genereaza frecvente de la 20 la 120Hz si ne indica daca subwoofer-ul e pozitionat intr-o zona “vicioasa”, adica genereaza rezonante mecanice sau acustice puternice, greu de corectat, datorita acusticii camerei.

Ne-am apucat de treaba (joaca 🙂 ) si dupa cateva minute de tatonari, cu un singur subwoofer conectat pentru ambele canale, am obtinut o integrare si un castig  pe partea de sunet, nu doar prin “bustarea” bass-ului, ci si la capitolul “aerisire”, “soundstage”….

Valori aplicate in cazul sistemului nostru de proba:

Volume: 0dB

Phase: non inverted, 117 grade

Low Pass Filter : 80Hz , third order

Music mode

Totul conectat la input-urile “line level”, avand si optiunea de LFE input, cand filtrele ( mai ales “low pass” ) se aplica din procesor/pre- . Acest LFE input este disponibil atat SE cat si XLR, iar subwoofer-ul poate fi conectat in acelasi timp si la un sistem home theather prin LFE cat si la unul stereo prin “line level”.

Urmeaza sa incercam cu 2 subwoofer-e, fiecare cu reglajele lui, dupa care activarea functiilor ARC ( Anthem Room Correction), atat la nivel de subwoofer-e dar si la nivel de preamplificator.

Daca deja in faza asta ( un subwoofer, fara ARC ) am obtinut o integrare excelenta si un castig sonic pe masura, logica ne spune ca ne vom apropia de perfectiune dupa ce trecem prin toate etapele, adica activarea celui de-al 2-lea subwoofer  si a ARC la toate nivelurile.

Va tinem la curent!

 

Oktoberfest 2018.art pptx

Oktoberfest Audio-Cele mai Bune REDUCERI ale toamnei !

Fiindca vacantele s-au cam terminat si lumea se aduna pe propria prispa, nu e greu sa intuim ca serile cu filme si muzica buna la gura sobei se vor inmulti. Astfel, va propunem o noua campanie de reduceri sub numele Oktoberfest Audio.

Cele mai Bune REDUCERI ale toamnei au loc doar la Audioconcept – jack-fi, Oktoberfest, festivalul promoțiilor tari. Vezi produsele cu prețuri de excepție: boxe, amplificatoare, sisteme audio wireless și multe altele,  cu până la 60% mai ieftine!

Viziteaza si categoria HOT DEAL pentru a vedea ultimele produse adaugate cu super discount-uri. Beneficiaza acum de ultimele oferte avantajoase!

Promotia se desfasoara pe o perioada limitata , in limita stocului disponibil si poate fi incheiata fara un avertisment prealabil.

O comanda este considerata ferma doar in urma unei discutii telefonice cu un membru al echipei noastre, pentru a primi confirmarea  statusului produsului, confirmarea ca produsul mai este in stoc si cand trebuie efectuata plata.

Spor la cumparaturi !

Echipa jack-fi.ro

Solidsteel_Hifi_rack_bristol_show_2018_arcam_amplifier-900x600

Imperiul contraataca! Noua generatie Arcam

Vino sa le testezi cu noi!

Dupa aproape patru decenii de pionierat si experimente in domeniu, Arcam este la aceasta ora, unul dintre cei mai respectati producatori de echipamente Hi-Fi, fie ca vorbim despre amplificatoare, surse digitale sau analogice, CD playere, DAC-uri sau procesoare multicanal.

Inovand pentru viitor dar invatand din trecut, este motto-ul  cu care au plecat in gand inginerii de la Arcam cand au proiectat noua serie de produse HAD ( High Fidelity Audio).

Noua serie include pentru inceput sursa digitala CDS50  și doua amplificatoare integrate SA10 și SA20.

Integratele SA 10 si SA 20 depasesc orice imaginatie in materie de integrare tehnologica la un pret mai mult decat rezonabil pentru calitatea si dotarile primite, un aspect care a fost intotdeauna o prioritate pentru  Arcam.

Noua generatie de integrate de la Arcam au acum implementate DAC-uri cu reputatul ESS Sabre, phonostage, o noua telecomanda cu capacitatea de a invata iar acum este inclusa si  posibilitatea de control prin retea cu aplicatiile specifice.

Mult asteptatul  SA 10  duce mai departe si pluseaza” background-ul”  reputatului sau predecesor A19, adaugand  un DAC cu componente avansate, rezultând un amplificator integrat care oferă o versatilitate impresionantă și niste caracteristici sonice  de invidiat.

Noul SA 20, la cei 80 W ai sai in clasa G, ridica mult stacheta performantei peste vechiul A29, find apt de a fi conectat cu o varietate foarte mare de boxe,  inclusiv  cele cunoscute ca “ sarcini dificile”.

Arcam CDS 50 este o sursa digitala complet noua si foarte versatila, incluzand CD/SACD player, DAC 24/192 cu intrari SPDIF COAX si optic, streaming pe retea PCM/DSD, pe cablu si wireless, USB tip A pentru anexarea diverselor spatii de stocare ( USB stick, HDD, SSD,  etc) si iesiri analogice RCA si XLR.

Toate noutatile Arcam sunt disponibile pentru testat in showroom-ul Audioconcept/jack-fi, tot ce trebuie sa faceti este sa va programati o auditie prin e-mail si/sau telefon. Va asteptam!
Echipa lui Jack

arcam new banner 1

Analog…Vintage…Nou

Vom relua traditia zilelor de sambata in care oferim spre degustare publica diverse bunatati si profitand de noua aparitie in portofoliul Audioconcept a pick-up –urilor New Horizon, pick-up-uri care nu au avut parte de o lansare cum se cuvine pana acum, va invitam sa le vedeti si auziti in showroom-ul nostru, sambata 30 iunie .

Continuand experimentele efectuate dealungul timpului , in care am cuplat diverse boxe la  mai multe amplificatoare vintage, va invitam sa va convingeti ca exista solutii pentru sisteme audio decente la preturi imbatabile.

Pentru a mentine cat mai jos costurile sistemului vom prezenta mezinul familiei New Horizon( GD1), amplificare vintage,  iar boxele vor fi Revel Concerta 2 M16.

In ciuda pedigree-ului impresionant al boxelor Revel Concerta 2 M16, si datorita multitudinii de produse disponibile in showroom, acestea nu au beneficiat pana acum de o prezentare publica.

Usor de pilotat, pretabile sa fie conduse atat de amplificatoare high end scumpe cat si de amplificatoare  mai buget “friendly”, chiar vintage, ele sunt capabile sa creeze o scena ampla si precisa, livrand o cantitate imensa de muzica chiar si fara a tine cont de gama lor de pret. In final nu degeaba au primit numeroase premii in presa de specialiate.

Va asteptam cu drag sa ascultati un sunet premium, rafinat la un pret decent in str Izvor 82-84, intre orele 11-16.

100_Made_in_Italy-1024x1024

New Horizon- Pick-up-uri HIFI la preturi imbatabile!

Continuand eforturile de a oferi publicului roman solutii HiFi de cea mai buna calitate la preturi accesibile, va prezentam in premiera absoluta in Romania, pick-up-urile New Horizon.

Produsele concepute si manufacturate in centrul Italiei, la Todi, s-au remarcat imediat prin calitatea si robustetea constructiei, aspectul elegant specific traditiei italiene si, nu in ultimul rand, prin pretul extrem de accesibil.

New Horizon acordă atenție proiectării întregii producții, sobrietatea și eleganța contribuind la nașterea unui nou clasic.

Sasiu in stil Italian din MDF HD nu un blat ordinar, platan acrylic nu o sticla gaurita iar motorul este decuplat mecanic de sasiu pentru o minimizare a transmisiei vibratiilor sunt doar cateva caracteristici care fac ca pick-up-urile New Horizon sa surclaseze brand-uri mult mai cunoscute in aceeasi gama de pret.

New Horizon foloseste materiale de calitate(MDF HD, aluminiu si otel) astfel rezultand produse care nu doar arata bine, ci sunt si bine construite.

Vă așteptăm oricând, de preferat cu o programare făcută în prealabil prin e-mail sau telefon, să testați aceste noutăți in showroom-ul din str Izvor 82-84, vă promitem că veți fi încântați de ceea ce veți vedea/auzi.

https://www.jack-fi.ro/producator/new-horizon/
Echipa lui Jack

new horizon5

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Traditionalul actualizat

Audioconcept reia seria evenimentelor de clasa cu care v-a obisnuit deja, si va asteapta sambata, 3 martie, la o intalnire foarte speciala, cu  insasi istoria sunetului de inalta fidelitate : prezentarea si prima auditie publica din Romania a modelului 4312 SE al producatorului american JBL . Nu mai este niciun secret pentru cunoscatori faptul ca JBL reuseste sa produca unele dintre cele mai speciale incinte acustice din lume.

Cand unii se lauda cu 30 ani de experienta, JBL “ dubleaza si pluseaza”.Modelul JBL 4312 SE, care este subiectul prezentarii,  este acum la ultima “ reincarnare”, fiind  alaturi de muzica de nici mai mult, nici mai putin de 70 ani, practic scriind istoria postbelica a incintelor acustice de top, atat pentru monitorizare cat si pentru pasionatii de muzica si sunet de calitate.

Fie ca esti audiofil sau doar pasionat de muzica, fie ca detii niste electronice high end scumpe , fie doar niste electronice vintage cu sarme nobile sau doar niste sarme de veioza, nu ai cum sa nu apreciezi urmatoarele calitati : sunet live, venit direct din sala de repetitie, senzatia ca monitorul de chitara este langa tine, vocea in fata ta, tobe percutante, cinele “crisp”cu armonici reverberante si un bass articulat ca la un concert in aer liber. Intr-un cuvant doar muzica.

Va invitam sa nu ne credeti “pe cuvant “, ci sa va alaturati noua sa va convingeti si sa traim impreuna aceasta experienta emotionanta; caci pana la urma la asta se rezuma totul in acesta pasiune: emotia transmisa de muzica.

Avand in vedere spatiul mai redus si locurile  limitate,  daca doriti sa fiti siguri ca veti prinde un loc la eveniment,  va rugam sa ne consultati in prealabil telefonic pentru a confirma disponibilitatea.

Auditiile se vor desfasura dupa urmatorul program:

Incepand cu ora 11 iar apoi din jumatate in jumatate de ora pana la ora 16.

In cazul in care nu veti ajunge la evenimentul nostru de sambata dar ati fi vrut s-o faceti sau doriti sa reascultati  va puteti programa pentru o auditie privata in showroom-ul Audioconcept  sunand la numarul de telefon 0723425255.

Va asteptam in str Izvor 82-84 ( incinta hotel Ibis Palatul Parlamentului) sambata 3 martie,  intre orele 11-16.

Echipa jack-fi

INTOARCEREA LA ORIGINI7

annaberg-austria-8

Program Sarbatori

Chiar daca suntem in vacanta, in perioada 01-06 ianuarie 2017  echipa noastra poate fi contactata telefonic sau pe e-mail pentru eventuale comenzi si programari care nu suporta amanare.

images

White Christmas la Audioconcept

Audioconcept si jack-fi.ro va propun o noua editie a campaniei White Christmas la Audioconcept*, prin intermediul careia va oferim reduceri semnificative la mai multe produse Hi-Fi, dar si sugestii pentru cele mai potrivite cadouri numai bune de facut celor dragi in aceasta perioada. De aceste reduceri veti putea sa va bucurati pe intreaga perioada a sarbatorilor chiar si dupa, bineinteles in limita stocurilor disponibile.

REGULAMENTUL PROMOTIEI WHITE CHRISTMAS:
Promotia se desfasoara pe o perioada limitata , in limita stocului disponibil si poate fi incheiata fara un avertisment prealabil.
In urma unei discutii telefonice cu un membru al echipei noastre veti primi confirmarea statusului produsului si disponibilitatii sale in stoc .

Comanda este considerata ferma doar dupa efectuarea integrala a platii.
Plata se face numerar sau cu card-ul la sediul showroom-ului Audioconcept. Pentru clientii din provincie (sau cei din Bucuresti, care doresc asta) plata se poate efectua prin OP sau direct in contul nostru la ghiseul oricarei sucursale Banca Transilvania.
Pentru clientii din provincie, produsele vor fi trimise doar prin curier rapid (Cargus, Fan Courier sau Urgent Curier), iar plata transportului este responsabilitatea cumparatorului.

Din respect pentru clientii care vor dori produse ce nu fac obiectul acestei promotii, nu garantam ca putem oferi conditii de auditie preliminara pentru produsele din campanie.
Aceasta promotie nu se cumuleaza cu nicio alta promotie sau oferta speciala de la Audioconcept sau jack-fi.ro.

Top