arc rosu

Ce este si ce face ARC- Anthem Room Correction ?

ARC-Anthem Room Correction, cea mai performanta tehnologie pentru obtinerea unui sunet perfect in orice incapere!

Ce este ARC?

Cu o vechime de mai bine de 20 de ani, Anthem este una dintre cele mai cunoscute companii audio canadiene cu un mare prestigiu la nivel international, atat printre audiofilii iubitori de muzica, cat si intre profesionistii din industria muzicala.

Prestigiul Anthem se bazeaza pe produse solide, fiabile, pe accentul pus pe cercetarea si dezvoltarea de noi tehnologii de amplificare si digitale, pe faptul ca produsele Anthem ofera cel mai bun raport calitate/pret din industria audio.

ALM si ARC sunt ultimele tehnologii dezvoltate de Anthem.

ARC nu este doar cea mai avansata tehnologie pusa la dispozitia iubitorilor de muzica de catre Anthem, dar si una dintre cele mai necesare, deoarece ARC, Anthem Room Correction, corecteaza deficientele acustice (rezonante si reflexii nedorite ale sunetului) ale incintei unde se face auditia muzicala. ARC profita de revolutia adusa de tehnologiile digitale si ajusteaza in timp real performanta echipamentului audio pentru a se potrivii perfect cu caracteristicile acustice unice ale camerei de auditie. ARC tempereaza rezonantele produse de suprafetele reflexive si de celelalte obiecte din camera, care au efecte negative asupra sunetului emis de boxe, in special asupra frecventelor joase. Eliminand efectele nedorite ale acestor obstacole, ARC va face echipamentul audio sa sune mai natural si mai aproape de standardele de laborator ale Anthem.

ARC este de fapt un program de analiza digitala a semnalului audio care lucreaza cu un microfon special calibrat pentru acest program si cu PC-ul sau dispozitivul vostru vostru iOS pentru o optimizare rapida si usoara a spatiului vostru de auditie. Inginerii Anthem au dezvoltat tehnologia ARC in timp ce cercetau cum sa reproduca performantele standard din laborator in medii unde aceste standarde nu exista. Aceasta cercetare de varf a fost facuta impreuna cu National Research Council of Canada, organizatia pentru cercetare si tehnologie a guvernului canadian.

Inginerii Anthem si-au dat seama ca a asculta muzica in lumea reala are putine lucruri in comun cu conditiile de mediu acustic controlat din laboratoarele lor si ca aceleasi boxe suna diferit in camere diferite. Performanta boxelor este afectata de caracteristicile unice ale incaperii, de dimensiunea si forma ei, de cum este construita si mobilata, toate acestea contribuind la formarea undelor acustice statice, a rezonantelor si a reflexiilor. Imaginati-va undele sonore venind din boxe ca si valurile (undele) de pe suprafata unui lac. Analogia de mai inainte va face sa intelegeti foarte usor ca undele sonore sunt reflectate de catre orice obstacol si vom vedea imediat beneficiile indepartarii acestor obstacole.

ARC compara digital caracteristicile acustice ale incaperii unde se face auditia cu caracteristicile standard de laborator si masoara raspunsul fiecarei boxe relativ la spatiul de auditie dupa care foloseste un algoritm complex pentru a elimina efectele negative ale obstacolelor din spatiul de auditie pentru a obtine un raspuns in frecventa si un sunet compatibil cu cel ideal din laborator.

Totodata  ARC detecteaza cat de mult este amplificat basul de catre camera de auditie si corecteaza automat nivelul basului impiedicand-ul sa sune diluat, fara vigoare. ARC sesizeaza unde are loc o scadere a basului provenit din fiecare boxa si introduce filtre trece-sus asigurand un bas adanc si bine integrat.

ARC face toate acestea in mod automat si in timp real, rezultatul fiind reproducerea unui sunet standard de laborator chiar in camera voastra de auditie pentru o performanta perfecta a boxelor in orice spatiu de auditie.

ARC este usor de folosit iar rezultatul este uluitor!

Kit-ul ARC este usor de folosit si in doar cativa pasi simpli poate personaliza boxele pentru spatiul vostru de auditie.

Fiecare echipament ARC-ready vine cu un kit de instalare compus dintr-un microfon special calibrat, un stand de microfon de calitate profesionala si cabluri de calitate. In continuare aveti nevoie de un laptop cu Windows 7 sau mai recent si de ultima versiune a software-ului ARC pe care trebuie sa-l descarcati de pe site-ul Anthem.

Cuplati microfonul din kitul ARC la computer si la echipamentul vostru Anthem ARC-ready sau in boxele Paradigm ARC-ready. Plasati microfonul in fiecare pozitie de ascultare din camera voastra de auditie (minim 5 pozitii si maxim 10) si lasati ARC sa ia un esantion de sunet din fiecare locatie.

Programul ARC va masura diferenta de sunet dintre raspunsul ideal, de laborator, a boxelor si raspunsul lor real din camera de auditie, dupa care, algoritmul DSL va ajusta cu precizie curba de raspuns al filtrului in asa fel incat performanta boxelor in camera de auditie se va apropia de performanta lor ideala. Acum auziti exact ceea ce inginerii Anthem/Paradigm/Martin Logan au dorit sa auziti, un sunet pur, natural si transparent, indiferent de provocarile acustice ale camerei voastre de auditie!

ARC mobil este chiar mai usor de folosit.

ARC Mobile iti permite sa-ti optimizezi boxele care au functia ARC folosind microfonul intern din dispozitivele iOS (pentru o corectie de baza) sau folosind un microfon special calibrat pentru aceasta functie. Microfoanele calibrate special, care se conecteaza la iesirea de casti de tip jack a telefonului mobil, vor fi livrate cu cateva produse selectate Anthem, Paradigm si Martin Logan. Va rog sa cititi in manualul produsului respectiv daca a fost livrat si un astfel de microfon.

Aplicatia ARC Mobile app este disponobila gratis pentru posesorii de dispozitive iOS in magazinul Apple Store si acum este disponibil si in varianta publica pentru dispozitivele Android, care poate fi descarcata de pe Google Play Store.