20221117_163234_HDR-min

Revival Atalante 5

Revival Atalante 5– Sunetul este o artă, dincolo de perfecțiunea tehnologică
Revival Atalante 5– Revoluția franceză a tehnologiei Hi-Fi moderne, într-o înfățișare clasică, elegantă, retro și care acumulează treptat stele importante, în mediile de specialitate, surclasând branduri cu tradiție, în clasa sa de preț. Acesta a fost și targetul indrăzneț al celor de la REVIVAL, boxe „afordable” pentru toți pasionații. Este și marele pariu câștigat de acest brand nou, care a știut să își găsească nișa în segmentul său, reducând pe cât posibil compromisurile.

Proiectul curajos al lui Daniel Emonts, inginer cu un portofoliu de invidiat ( Focal, Dynaudio, Sound Matrix Corp) a dat naștere unui sistem impresionant de boxe pe 3 căi, cu un răspuns în frecvență de la 28 Hz la 22 kHz +/-3 dB, cu frecvențe de taiere la 450 Hz și 3,5 kHz.

Solide (33 kg) cu dimensiuni de 710 mm x 420 mm x 355 mm (H*W*D) recomandate pentru încăperi până la 60m2, Atalante 5 oferă o combinație unică de sunet, între energia pură, delicatețea tonurilor medii și dinamica impresionantă a basului, capabile să reproducă conținutul sonor cu un grad accentuat de autoritate și realism, fără a compromite ideea de muzicalitate.

Pornind de la soft dome-ul de mătase de 28mm, continuând cu midrange driver-ul tot din mătase de 75mm si culminând cu driver-ul de joase de 300 de mm, descoperim implementate idei si filosofii inovative, dar mai ales îndrăzneala de a utiliza materiale noi.

Astfel a luat ființă sistemul sistemul RASC (Revival Audio Special Coating), dezvoltat prin mii și mii de ore de teste de specialitate și care stă la baza rafinamentului și preciziei sunetului. Soluția constructivă e una total originală, Tweeterul soft dome de 28 mm este echipat cu o suspensie asimetrică, ce oferă o ghidare mai liniară a domului, în timp ce forma personalizată a suspensiei ajută la obținerea unei mai bune dispersii pe măsură ce undele se deplasează lateral. Pentru Tweeter se folosesc magneți de ferită foarte mari (100 mm) ce oferă o forță mare a magnetului, similară magneților mai mici din neodim, dar la un preț semnificativ mai mic (ceea ce ajută producatorul să stabileasca un preț de vânzare cu amănuntul mai atractiv). Este, de asemenea, mai ecologic sa folosesti magneți de ferită.
Cu acest sistem se atinge o eficiență confortabilă de 91 dB. De asemenea, masa mare de ferită și partea metalică absorb mai multă căldură din bobină și ajută la o răcire mai bună.

Suplimentar, Daniel Emonts a proiectat tehnologia patentată ARID+ (Anti Reflection Inner Dome) pentru a fi montată aproape de domul acustic pentru a evita orice rezonanță și pentru a ghida undele sonore în BCD (Back Chamber Damping) unde sunt absorbite corespunzător.

Midrange-ul cu soft dome de 75 mm este proiectat cu scopul de a atinge „echilibrul tonal”. Folosind tehnologii de matching cu tweeterul, acesta este echipat cu o suspensie cu dom inversat, sistemul RASC, ARID+ cu BCD și un magnet de ferită, acum mărit la 140 mm, oferind aceleași beneficii ca si tweeterul, dar în zona mediilor.

Inovația continuă cu wooferul de 12 inchi care cuprinde primul BSC (Basalt Sandwich Construction), o tehnologie unică Revival Audio. Bazaltul este extras din piatra de lavă și transformat în fibre care sunt apoi impregnate în țesătura conului, făcându-l mult mai puternic decât Kevlarul și oferind echilibrul perfect între rigiditate și greutate. Această construcție produce răspunsuri rapide și liniare cu o dinamică puternică a basului, capitol la care Revival Atalante 5 excelează.

Extrem de interesantă este abordarea inginerului francez privind secțiunea crossover. „Folosim cât mai puține componente posibil, dar tot ce este necesar”, spune Daniel Emonts, argumentând logic decizia de a utiliza o singură placă crossover cu design minimalist. Crossover-ele oferă o întârziere minimă, sunt reglate manual și sunt construite pentru a rezista.

Toate review-urile sunt unanime, Revival Atalante 5 oferă un sunet dinamic, full body, cu o prezență imperativă, un soundstage foarte larg și atmosferic, la care se adaugă un rafinament și grad suprem de detaliu, izvorâte din complexitatea și inteligența soluțiilor constructive.

Cu impedanță nominală de 4 ohmi (minimum 3,2 ohmi la 110 Hz) și o sensibilitate de 89 dB (2,83 v/1 m), Atalante 5 sunt potrivite pentru amplificatoare cu puteri cuprinse între 30W și 200w

Revival Audio Atalante 5 pot fi achiziționate împreuna cu standurile “open frame” dedicate Revival Audio, sunt disponibile in showroom-urile JACK-FI și te asteaptă la o audiție.

Revival Atalante 5 -Despachetare si primele note!

20221117_163234_HDR-min 20221117_163318-min 20221117_163258_HDR-min 20221117_163214_HDR-min 20221117_163202-min 20221117_163106-min