promo-munchen8

Munchen High End 2019

Munchen High End 2019

Ca in fiecare an, din ultimii 16,  am fost prezenti la cel mai mare eveniment audio high-end din Europa, eveniment ce  s-a desfasurat in perioada 9-12 mai 2019 la Munchen si a adunat intreaga crema a producatorilor de sisteme audio ultra performante.

Putem spune ca dupa participarea consecutiva la toate editiile care au avut loc in marele oras bavarez, evolutia este cel putin din ce in ce mai contradictorie, confuza  in ceea ce priveste tendintele si directiile, in domeniul acesta care ne pasioneaza.

Noua ni s-a parut ca o gradina zoologica,  in care este din ce in ce mai greu sa vezi un “exemplar” frumos, de calitate si mai ales normal prin multitudinea de mutanti gigantici si monstruosi, dar nu imposibil.

Dupa cum bine cunoasteti la acest gen de manifestari se pot asculta( mai degraba vizualiza, auditia nefiind una lamuritoare, din diverse motive) unele dintre cele mai performante dar mai ales scumpe sisteme audio existente pe intreg mapamondul.  Prin multitudinea de ciudatenii , ne revine sarcina sa gasim si sa va oferim produsele pe care le consideram  cele mai valoroase. La acest eveniment au participat si majoritatea  partenerilor si prietenilor cu care noi colaboram deja .

In cateva cuvinte va prezentam mai jos cine si cu ce s-a prezentat la acesta expozitie:

Linn 

Unul  din cele mai aglomerate spatii de auditie cu o atmosfera profesionala dar totodata prietenoasa (nu doar din pricina whiskey-ului scotian cu care au fost serviti participantii)

S-au facut comparatii intre cateva produse, sau mai bine zis intre mai multe variatiuni si configurari ale celui mai nou produs al lor, adica Linn Selekt, constructie modulara care poate fi sursa, avand la baza streaming-ul, premplificator, amplificator,  incluzand  bineiinteles  si phonostage MM/MC in toate configuratiile. S-a comparat Linn Selekt cu amplificare integrata cu acelasi produs upgradat cu dac-ul Katalyst.  Acest ultim produs a fost comparat la randul lui cu el insusi dar cu functia Room Correction activata.

Martin Logan

Spatiul  celor de la Martin Logan a fost un punct de atractie maxim si una dintre  cele mai admirate camere, prezentand  pentru auditie  perechea de boxe Neolith, “ statement-ul” celor de la Martin Logan.

Paradigm si Anthem

Au fost prezentate  boxele Paradigm Persona 7F cu  2 amplificatoare Anthem STR  POWER si complexul si avangardist-ul  STR Pre.

Cum sunau? ! Va asteptam la noi in showroom  sa ascultati varianta putin mai mica intr-o camera semnificativ mai mica, ca de altfel aproape orice model de la Anthem, Paradigm si Martin Logan.

Harman Luxury, JBL, Mark Levinson, Revel –un alt stand extrem de aglomerat

Au fost prezentate mai multe perechi de boxe, incluzand recentele dar totodata legendarele  JBL L100, noile Revel F228 ( cu beriliu si ceramica) si JBL K2 pe noile electronice de la Mark Levinson.

Ca o mentiune speciala au fost prezente si noile integrate “entry level” din seria 500, No 5805 si No 5802, de la Mark Levinson.

Proac

Clasicul britanic revigorat cu noile modele D2R, K3 si K6 signature.

Acesta din urma prezentat in cateva variante de finisaj mai neobisnuit.

Copland

Toate produsele in display la Munchen , nu va mai scriem mai multe detalii, va asteptam sa ascultati , vedeti, palpati oricare dintre modele la noi in stoc, mai putin noul  integrat hybrid incluzand dac cu capabilitati hi-rez si DSD si care va fi disponibil in cateva luni.

Audio Analogue

Au fost prezenti  in display cu toata gama de produse,  adaugand un dac care ne-a starnit cel putin interesul atat prin features cat si prin lay out-ul intern extrem de ingrijit si elaborat .

Familia Blanda, detinatorii brand-urilor Audio Analogue, Air Tech, Pegasso si BCD au dat dovada de transparenta totala, expunand toate aparatele cu “capota” ridicata si zau ca nu sunt pline cu ulei de sarpe.

Piese si manufactura demne de tara in care se fabrica si Ferrari.

Piega

O aparitie foarte carismatica ca niste amfitrioni ai manifestarii, ei au prezentat  lansarea noilor modele wireless, cel mai recent model MLS3 cat si actuala serie Coax X11.

Daca sunteti curiosi va asteptam sa audiati la noi in showroom cele mai reprezentative modele ale elvetienilor. Comentariile sunt de prisos, merita o auditie.

Kuzma

Pe langa recunoscutele pentru perfectiune pick-up-uri,  anul acesta au prezentat niste platforme de izolatie impotriva socurilor si vibratiilor facute in cel mai pur spirit ingineresc, atat din punct de vedere al materialelor, sistemelor speciale cat si a masuratorilor.Tehnologia este inspirata de la platformele de izolare a microscoapelor ultra preformante .

Dezamagitor pentru amatorii de ulei de sarpe.

Manger

Dincolo de abordarea perfectiunii in sunet si a prezentei placute a Danielei Manger, germanii  au aratat impreuna cu Linn si Martin Logan ca se poate ca inginerii celor 3 brand-uri sa colaboreze in vederea obtinerii unor sisteme audio cat mai bune, chiar mixte.

Ca de exemplu boxele passive Manger pot fi adaptate pentru a fi integrate cu sisteme active Linn Exakt . Exista binding post-uri pentru boxele Manger care permit folosirea lor ca atare( a boxelor),  fie excluderea virtuala a crossover-elor interne si conectarea la sistemele  active Linn Exakt . Bineinteles ca inginerii de la Linn au scris soft-uri dedicate acestor sisteme pentru a functiona perfect cu boxele Manger.

MSB

Dincolo de cele mai bune dac-uri din lume, anul acesta au fost in spot cu noile amplificatoare de putere, “cost no object” ,  sunet fara obiectii.

O camera obligatoriu de vizitat la Munchen. Bineinteles ca sursele lor se regaseau in mai multe camere de auditii.

Rockna

O mentiune deosebita pentru noile modele de la Rockna, care, prezentate intr-un sistem similar cu anul precedent, au fost la fel de apreciate.