c93dd0bd-84fe-44cb-9d3c-c1f3d49b3676

“1001” de amplificatoare cu Martin Logan Classic ESL 9

Din categoria “Jurnal Audioconcept ” sau ce teste mai facem prin showroom.

Asaltati in ultimul timp de foarte multe noutati, intr-un moment de respiro,  continuam testele avand astazi ca tematica matching-ul,  urmarind cu precadere amplificarea, pentru  boxele Martin Logan Classic ESL 9. Acestea, pe linga performantele sonice deja binecunoscute ale brand-ului, ofera citeva particularitati pe care am incercat sa le exploram/exploatam, cum ar fi:  posibilitatile de conectare in bi-amping, dificultatea mai mica in a fi pilotate de catre amplificator, partea de bass neamplificata, toate acestea pastrand in mare parte  principiile constructive si performanta suratelor mai mari, seria Masterpiece cu ESL11A/13A/15A

In teste au fost  :

Audio Analogue Maestro Anniversary amplificator stereo integrat

Copland CTA 408– amplificator stereo integrat

Copland CTA 305 si Copland CTA 506  pre + power

Anthem STR Preamplificator + Anthem MCA 225 Power

Anthem STR Preamplificator   + 2x Anthem MCA 225 Power ( biamping)

Anthem STR Preamplificator +  Anthem MCA 525  Power 5 canale ( biamping folosind 4 din cele 5 canale)

Linn Selekt DSM with Integrated Power Amp  All in one

 Linn Majik DSM   All in one

Pentru a scadea numarul de variabile am folosit ca si constanta sursa, adica partea de streaming si dac din Linn Majik DSM. Desi din punct de vedere pecuniar, sub valoarea restului componentelor, am ales-o de electie tocmai pentru calitatile ei (precizie , neutralitate, rezolutie,dinamica, versatilitate in compatibilitatea cu alte componenete). Exceptii au facut  combinatiile care au folosit in componenta Anthem STR Pre, acesta integrand un DAC de exceptie, accesibil si via USB asincron,

Nu vom incerca sa descriem ceea ce am auzit in cuvinte, ne rezumam sa va spunem ca noua ne-au placut toate combinatiile, cu inerentele diferente de nuanta,  care pot intra si in sfera subiectivului, foarte usor diferentiate de catre revelatoarele Martin Logan.

Avem totusi cateva mentiuni speciale:

  1. In sistemele cu Anthem STR Pre am fost impresionati de trecerea de la un singur amplificator de putere la doua ( biamping orizontal) uimindu-ne castigul de aerisire si fluenta. Inca o data  Anthem MCA 225 s-a  dovedit un  “briliant”( chiar si in configuratie single amping), demonstrandu-ne  ca un amplificator la un pret decent se poate integra cu brio si in sisteme cu nivele de pret superioare.
  2. Rezultatul obtinut cu Anthem MCA 525, tot in biamplificare folosind 4 canale din cele 5 ale acestuia, a fost foarte apropiat cu utilizarea a doua bucati distincte de Anthem MCA 225.
  3. Desi intr-o singura cutie ( all in one) Linn Selekt DSM piloteaza foarte bine Classic 9. Un sistem audio care livreaza muzica nefacandu-se de ras in fata mai marilor concurenti, la propriu si la figurat.
  4. Linn Majik- cu toate ca ne asteptam ca vom pune intr-o lumina mai proasta sistemul si am crezut ca vom face si o mentiune ca acest “entry level” de la Linn nu va trece clasa, Linn Majik  s-a dovedit un veritabil high end, producand muzica cu foarte mare dezinvoltura si naturalete. Dotat cu iesiri analogice de linie cat si variabile pre out, o paleta vasta de intrari si iesiri digitale( SPDIF coax si optic,HDMI si, evident, RJ 45 pentru streaming DLNA,)  acest all in one poate fi folosit ca streamer si dac, ca si preamplificator, chiar si pentru pick-up ,  sau ca si all in one incluzand power.

Showroom-ul Audioconcept( jack-fi.ro) va sta la dispozitie cel putin pentru o sesiune de ascultat, tot ce trebuie sa faceti este o programare telefonica inainte.

Echipa jack-fi.ro